Herstelyoga, thuiskomen bij jezelf.

Herstelyoga ondersteunt mensen met kanker en is een aanvulling op de reguliere zorg. Het geneest de ziekte niet maar kan helpen bij het herstel en de verwerking ervan.

Vaak ondervinden mensen na behandeling van kanker nog jarenlang klachten, zoals moeheid, slapeloosheid, pijn, angst, verminderde conditie of psychosociale problemen.

Door yoga bij kanker ontspannen lichaam en geest, het immuunsysteem wordt actiever, stress en ontstekingsreacties in je lichaam gaan omlaag. Zo kan jouw kwaliteit van leven verbeteren en is het een stap in het nemen van de regie in je leven. Het is niet zwaar maar verlichtend. Herstelyoga helpt om het helend vermogen van jezelf te versterken.

De les begint en eindigt met ontspanning. Tijdens de lessen worden zachte oefeningen uit de yoga en ademtherapie gedaan. De houdingen zijn rustig, veilig en bewezen effectief. Mindfulness en zelfcompassie zijn verweven in de les. Dit is ondersteunend bij het omgaan met de gevolgen van de ziekte.

Deze yoga geef ik op woensdagochtend van 10.30 uur tot 11.45 uur in het Toon Hermanshuis Maastricht. Mocht je interesse hebben, bel of mail mij of neem contact op met het Toon Hermanshuis.

Voorafgaand aan de lessen zal ik een korte kennismaking doen om de lessen zo goed mogelijk af te stemmen op wat jij nodig hebt. Natuurlijk met inachtneming van jouw privacy.